Detail pagina

Nieuwjaarswensen van de voorzitter


Het is ondertussen een jaarlijkse gewoonte: de kerst- en nieuwjaarsboodschap van de voorzitter. En dit keer toch wel een speciale boodschap.


Kerst – en Nieuwjaarswensen

Beste speelsters, beste ouders, geachte sponsors, vrienden bestuursleden en medewerkers, en toffe supporters.

De tijd vliegt voorbij. De Sint is langsgeweest en Kerst staat voor de deur en dat betekent dat ook 2018 langzaam naar zijn einde gaat. 2018 was andermaal een bijzonder jaar in de rijke geschiedenis van onze volleybalclub. Belangrijkste feit dit jaar was zondermeer het wijzigen van onze naam in VDK bank Gent volleyteam en het opfrissen van ons logo. We wilden hiermede de nooit aflatende dynamiek binnen onze club benadrukken en tonen dat we klaar zijn voor de toekomst.

Sportief blikken we kort terug op het einde van het ene seizoen en maken we tussentijds een eerste balans op van het huidige seizoen. Laat ons eerst eens stilstaan bij het vorige seizoen van dames-ereklasse. Een adembenemende spurt in zowel de reguliere competitie als de afsluitende play-offs bezorgden ons immers een niet meer verhoopte derde plek en, na één jaar afwezigheid, een Europees ticket voor de Challenge Cup. Een prachtprestatie toch na alle tegenslagen met diverse kwetsuren bij diverse speelsters? Het lijkt zelfs een beetje een rode draad door 2018, want ook halfweg het nieuwe seizoen zijn we niet gevrijwaard van langdurige blessures. Toch vond het team weer de mentale sterkte om samen met de staf als één blok te vechten om alle opties open te houden voor de terugronde. Alleen in de beker kwamen we daardoor net te kort.

Bij LPJ (alle andere seniorenploegen en jeugdploegen) blijft opleiding de eerste doelstelling. Om die reden werd o.a. gekozen om een sterke jeugdlichting ervaring te laten opdoen in een provinciale reeks. En dat loopt zo goed dat deze ploeg voorlopig zelfs de leiding heeft. Het ziet er ook naar uit dat het jarenlange bouwen aan onze ploeg in divisie zijn vruchten gaat afwerpen. Indien zij blijven doorgaan op hun elan zit er misschien zelfs een titel in.

Ik ben ook bijzonder blij te zien hoe het enthousiasme rondom alle teams van onze club het afgelopen seizoen verder is toegenomen. Niet alleen medewerkers, maar ook ouders en supporters hebben hier aan bijgedragen.

Persoonlijk heb ik besloten om in de loop van januari als voorzitter af te treden. Na 30 jaar volleybal bij heren en dames en 6 jaar als voorzitter van deze schitterende club is het tijd dat ik de fakkel doorgeef aan iemand anders. Ik geloof immers dat het voor een club van het hoogste belang is dat er nieuwe ideeën kunnen worden gelanceerd. Het vaak te lang vasthouden aan een positie mag niet leiden tot stilstand. Het zal de dynamiek nog versterken. Ik heb in elk geval het volste vertrouwen dat een goede opvolger zal worden gevonden om deze club misschien nogmaals naar een titel te kunnen stuwen.

Laat mij eindigen met jullie, jullie familie en dierbaren, een bijzonder prettig Kerstfeest toe te wensen en alhoewel het nog wat vroeg is ook een mooie jaarwisseling en de beste wensen voor 2019.

Jullie voorzitter
Kurt Notte
 


Geschreven door: Leo
Datum gepost: 12/12/2018
Aantal lezingen: 551

Terug